U Srpsku stigle nove količine druge komponente vakcine Sputnjik - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpsku stigle nove količine druge komponente vakcine Sputnjik

U Republiku Srpsku u okviru dva kontigenta isporučeno je ukupno 25.000 doza novih količina druge komponente ruske vakcine Sputnjik, koje su nabavljene za imunizaciju stanovništva Republike Srpske protiv kovida 19 i za koje je sredstva obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite saopšeno je da je riječ o još jednoj isporuci vakcina ruskog proizvođača u sklopu realizacije ugovora koji Institut za javno zdravstvo Republike Srpske ima sa veleprometnikom Krajinagrupom.

Do sada je, uključujući i ovu isporuku, u Republiku Srpsku stiglo ukupno 249.300 doza prve i druge komponente ove vrste vakcina.

Iz Ministarstva podsjećaju da se, prema uputstvima proizvođača ove vakcine, revakcinacija drugom komponentom vakcine može uraditi u periodu od 21 do 90 dana nakon vakcinacije prvom komponentom.

Nove količine vakcina dopremljene su u skladište uvoznika u Banjaluci, a po završetku procedura biće upućene zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske za proces vakcinacije protiv virusa korona.

Zdravstvene ustanove raspolažu dovoljnim količinama vakcina više proizvođača, a Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske još jednom pozivaju građane da se, ukoliko do sada nisu, što prije vakcinišu protiv virusa korona i na taj način zaštite svoje zdravlje, u cilju što sveobuhvatnije imunizacije stanovništva.

Danas objavljeno

Šta podrazumijeva novi sistem ulaska u Evropsku uniju

M.

Pogledajte akciju, među uhapšenim i državljanin BiH

M.

Dramatične scene nakon klizišta u Italiji

M.

Ostavite komentar