U Srpskoj zaraženo 25 osoba; Pet preminulih - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj zaraženo 25 osoba; Pet preminulih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske te u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 184 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 25 osoba.

Radi se o 12 muškarca i 13 žena, od kojih su tri mlađe, 11 srednje i 11 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta po četiri osobe su iz Banjaluke i Bijeljine, po tri iz Zvornika, Kotor Varoša, Prnjavora i Ribnika, dvije iz Mrkonjić Grada i po jedna iz Bratunca, Laktaša i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškarca i dvije žene, srednje i starije životne dobi, iz Banjaluke, Novog Grada i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 65.435 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 3.832 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 296.653 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 190, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 110, a u ostalim bolnicama 80. Na respiratoru je 14 osoba (12 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 2 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.413 osoba, a nadzor je završen kod 194.283 osobe.

Danas objavljeno

Kriminalne mreže sa Zapadnog Balkana postale ključni akteri na tržištu droge u EU

M.

Ruska vojska u ofanzivi: Uništeni tenkovi, raketni sistemi, likvidirani vojnici

M.

Najmanje osam ljudi poginulo u klizištu na Iskiji

M.

Ostavite komentar