U Srpskoj zabranu i ograničenje kretanja prekršilo 30 osoba - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj zabranu i ograničenje kretanja prekršilo 30 osoba

U Republici Srpskoj 30 građana je u protekla 24 časa prekršilo zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani i ograničenju kretanja lica sa navršenih 65 i više godina i svih lica na javnim površinama od 22.00 do 5.00 časova.

Od ove zabrane izuzete su osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja radi nesmetanog obavljanja procesa rada i osobe kojima dozvolu za kretanje izda Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Bez lične zaštitne opreme /maske i rukavice/ na javnim površinama zatečeno je 99 lica kojima je uručen prekršajni nalog u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Iz MUP-a podsjećaju da je zabrana kretanja, odnosno policijski čas na teritoriji Republike Srpske na snazi svaki dan od 22.00 do 5.00 časova, a zabrana kretanja van opštine prebivališta/boravišta od subote u 12.00 časova do nedjelje u 18.00 časova.

MUP poziva građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa.

Danas objavljeno

Novi detalji o zločinu: Sačekao ga kod “Delte” i ubo, pa trčao za njim da mu presudi

M.

Peskov: Mobilizacija u Rusiji završena

M.

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar