U Srpskoj za dan mnogo više oporavljenih od novozaraženih koronom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj za dan mnogo više oporavljenih od novozaraženih koronom

Za 24 časa, a zaključno s jučerašnjim danom, u Srpskoj je korona virus potvrđen kod 81 osobe, a od zaraze se u ovom periodu oporavilo 188 ljudi, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

Upoređenju s epidemiološkom situacijom od prije dvije sedmice, u bolnicama je manje pacijenata, kao i onih koji su priključeni na respirator.

Prema posljednjim podacima, u zdravstvenim ustanovama u Srpskoj od kovida se liječe 534 osoba, a prije 14 dana imali smo 619 hospitalizovanih.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS na liječenju su trenutno 193 pacijenta – 74 sa srednje teškom i 88 s teškom kliničkom slikom kovida, dok je životno ugroženo njih 25.

Na kiseoničkoj maski su 82, a na respiratoru 25 osoba, što znači da, od ukupnog broja hospitalizovanih, njih više od 55 odsto zahtijeva neki vid respiratorne podrške.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, rekao je da je epidemiološka situacija u srpskoj stabilnija, ali da ne možemo reći da je povoljna, jer se, kako je istakao, virus i dalje širi u zajednici.

– U bolnicama imamo stabilan, ali nepovoljan broj pacijenata, koji se u posljednjih 14 dana kreće između 550 i 600. Međutim, iz sedmice u sedmicu u Srpskoj pada broj zaraženih, što je dobar pokazatelj – rekao je Šeranić za Hajat.

Naglasio je da je januar bio izazovan zbog slava i praznika, ali da su građani pokazali odgovornost u poštivanju preventivnih mjera.

– Nadam se da će u narednom periodu biti još bolje i da će, uz vakcinu, na proljeće i ljeto doći do relaksacije – naglasio je Šeranić.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

U Srbiji više od 7.800 novozaraženih, preminule 63 osobe

M.

Vučić sa Čovićem: Odgovor na krize je dogovor tri naroda

M.

Sutra posebna sjednica NSRS na zahtjev Dodika

M.

Ostavite komentar