U Srpskoj vakcinisano više od 22 odsto stanovništva - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj vakcinisano više od 22 odsto stanovništva

U Republici Srpskoj do sada je vakcinisano prvom dozom više od 22 odsto stanovništva, a više od 13 odsto je potpuno vakcinisano, izjavio je direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

U Institutu za javno zdravstvo danas su revakcinisani zaposleni na Univerzitetu u Banjaluci, a procesu je prisustvovao i rektor Radoslav Gajanin.

Gajanin je istakao je da je proces vakcinacije zaposlenih na Univerzitetu u Banjaluci počeo u junu, te da je zainteresovanost, kako akademskog, tako i administrativnog osoblja, oko 60 odsto.

  • Do sada se vakcinisalo 680 zaposlenih. Obje doze primilo je 420 nastavnika, saradnika i administartivnog osoblja, a proces revakcinicije nastavljamo i danas – rekao je Gajanin.

Prema njegovim riječima, za vakcinaciju je zainteresovano još oko 200 zaposlenih.

  • Apelujem na sve zaposlene na Univerzitetu, ali i sve druge građane, da dobro razmisle, budu odgovorni i da prime jednu od vakcina koje su nam ponuđene. Ukoliko budemo imali širok obuhvat vakcinisanih, nastava na Univerzitetu bi mogla da počne 1. oktobra i da se odvija u amfiteatrima – naveo je Gajanin.

On je istakao da bi bilo dobro da se tokom ljetnjeg perioda, kada nema nastave, obavi i vakcinacija studenata.

Direktor Instituta Branislav Zeljković istakao je da su zaposleni na Univerzitetu pokazali veliku odgovornost i prepoznali značaj zaštite svog zdravlja, ali i nastavnog procesa koji se odvija u tim ustanovama.

RTRS

Danas objavljeno

BiH stavljena na EU listu “rizičnih zemalja” zbog rasta broja zaraženih

M.

U Srbiji preminula 41 osoba, zaraženo još 6.480

M.

Vlada Srpske odlučila: Zeljković udaljen sa mjesta direktora Instituta za javno zdravstvo

M.

Ostavite komentar