U Srpskoj u protekla tri dana zaraženo 18 osoba - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj u protekla tri dana zaraženo 18 osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Luka u Doboju izvršeno je testiranje 205 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 18 osoba.

Radi se o osam muškaraca i 10 žena.

Prema mjestu prebivališta, 6. 5. 2022. godine, prijavljeno je pet osoba iz Banjaluke i po jedna iz Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Novog Goražda, Prijedora i Foče.

  1. i 8. 5. 2022. godine prijavljeno je pet osobe iz Banjaluke, dvije iz Kneževa i jedna iz Laktaša.

U posljednja tri dana, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcu i ženi, starije životne dobi, iz Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 112.125 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 6.365 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 422.985 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 61, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 33, a u ostalim bolnicama 28. Na respiratoru je 6 osoba (u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).

Danas objavljeno

Porfirije: Zaceljena rana raskola s makedonskom crkvom

M.

DNK analiza potvrdila: Pronađeno tijelo pripada Mateju Perišu, uzrok smrti utapanje

M.

Banjalučka firma bez ijednog radnika zaradila osam miliona KM

M.

Ostavite komentar