U Srpskoj preminulo 12 osoba, 115 novozaraženih - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj preminulo 12 osoba, 115 novozaraženih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 412 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 115 osobe.

Radi se o 52 muškarca i 63 žene, od kojih su 23 mlađe, 63 srednje i 29 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 34 osobe su iz Banjaluke, 11 iz Bijeljine, osam iz Gradiške, pet iz Doboja, Laktaša i Teslića, po četiri iz Istočnog Sarajeva, Kozarske Dubice, Pala i Prijedora, po tri iz Dervente, Kotor Varoša i Prnjavora, po dvije iz Zvornika, Nevesinja, Foče i Šipova i po jedna iz Broda, Višegrada, Gacka, Istočne Ilidže, Kneževa, Lopara, Milića, Modriče, Novog Grada, Ribnika, Čajniča, Čelinca, ŠAmca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i šest žena, starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Doboja i Prijedora i po jedna iz Banjaluke, Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Pala, Petrova, Trebinja i Zvornika.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 92.403 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 5.402 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 367.753 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 459, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 174, a u ostalim bolnicama 285. Na respiratoru je 46 osoba, 27 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 19 u ostalim bolnicama.

Danas objavljeno

“Napali su”

M.

Rusi poručili EU: Spremni smo

M.

Moskva: Glupe tvrdnje da je Rusija sabotirala Sjeverni tok

M.

Ostavite komentar