U Srpskoj preminule dvije osobe, 35 novozaraženih - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj preminule dvije osobe, 35 novozaraženih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 223 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 35 osoba.

Radi se o 19 muškaraca i 16 žena, od kojih je tri mlađe, 20 srednje i 12 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 15 osoba je iz Banjaluke, četiri iz Bijeljine, po dvije iz Kotor Varoša, Novog Grada i Trebinja i po jedna iz Gradiške, Dervente, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Modriče, Ribnika, Sokoca, Teslića, Trnova, Ugljevika, Foče i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcima, srednje i starije životne dobi, iz Mrkonjić Grada i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 111.316 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.289 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 414.937­* osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 168, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 43, a u ostalim bolnicama 125. Na respiratoru je 19 osoba, 13 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, šest u ostalim bolnicama.

*Napomena: Na dan 2. 3. 2022. godine, naknadno su prijavljena 2 lica pozitivna na virus korona, a koja su testirana u prethodnom periodu (lica sa prebivalištima u Kotor Varošu i Foči).

Danas objavljeno

Albanija NATO-u nudi pomorsku bazu

M.

Savjet ministara jednoglasno usvojio Nacrt dokumenta okvirnog budžeta

M.

Vučić otkrio kada će razgovarati sa Putinom

M.

Ostavite komentar