U Srpskoj preminula 21 osoba, zaraženo 40 - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj preminula 21 osoba, zaraženo 40

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 207 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 40 osoba.

Radi se o 18 muškaraca i 22 žene, od kojih su četiri mlađe, 21 srednje i 15 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Banjaluke, devet iz Zvornika, sedam iz Bijeljine, pet iz Bratunca, tri iz Mrkonjić Grada, dvije iz Milića i po jedna iz Prnjavora i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je 21 smrtni slučaj. Radi se o 10 muškaraca i 11 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih su tri osobe iz Gradiške, po dvije iz Banjaluke, Mrkonjić Grada, Šipova i Novog Grada, po jedna iz Nevesinja, Srpca, Bijeljine, Doboja, Šekovića, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Sokolca, Gacka, Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 78.022 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 4.442 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 327.939 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 693, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 253, a u ostalim bolnicama 440. Na respiratoru je 58 osoba (28 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 30 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.764 osoba

Danas objavljeno

Priština direktno poručila Borelju: “Kosovska policija nastavlja sa akcijama viđenim 13. oktobra”

M.

SKRIVAO ŠKALJARCA: Istragu protiv inspektora MUP RS preuzelo Tužilaštvo BiH

M.

Lete “varnice” – premijer optužio EU: “Ucjena i prijetnja”

M.

Ostavite komentar