U Srpskoj manje novozaraženih i pacijenata na bolničkom liječenju - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj manje novozaraženih i pacijenata na bolničkom liječenju

Unazad sedam dana, u Srpskoj su testirana 3.803 laboratorijska uzorka, a korona virus je potvrđen kod ukupno 886 osoba, pokazuju podaci Instituta za javno zdravstvo RS.

To znači da je, u ovom periodu, SARS-CoV-2 otkriven kod 23 odsto onih koji su testirani ili kod skoro svakog petog kojem je u proteklih sedam dana zbog sumnje na zarazu urađen PCR tets.

U proteklih sedam dana, bitku sa kovidom izgubilo je 118 ljudi.

Ovu sa bolji pokazatelji od onih koje smo imali u aprilu, kada je na dnevnom nivou pozitivno bilo i više od 40 odsto testiranih.

Ono što ohrabruje jeste i manji broj pacijenata u bolnicama, što, lančano, dovodi i do pada broja ljudi sa teškim kliničkim slikama i onih na respiratorima.

Do juče se u zdravstvenim ustanovama u Srpskoj liječio 691 oboljeli od kovida, dok je 30. aprila na bolničkom liječenju bilo 769 pacijenata.

Prije sedam dana, na respiratoru su bila 84, a juče 70 hospitalizovanih.

U UKC RS trenutno se liječi 275 kovid pozitivnih pacijenata, od čega tešku kliničku sliku ima 137, dok su 33 životno ugrožena.

Samo sedam dana ranije, u ovoj zdravstvenoj ustanovi od korone se liječilo 325 ljudi, sa teškom kliničkom slikom borilo se 149, a životno ugroženo je bilo njih 47.

U UKC RS je juče na kiseoničkoj maski bilo 107, a na respiratoru 32 pacijenta.

S druge strane, 30. aprila su na ovim vidovima respiratorne podrške bile 192 osobe.

Danas objavljeno

Ajhorstova pozvala lidere u BiH da nađu rješenje za krizu

V.R.

Gužve na izlazu iz BiH

V.R.

Mačetom napao policajce, a zatim pucao na njih

M.

Ostavite komentar