24. Maja 2020.

U Srpskoj još dvije žrtve virusa korona, osam novooboljelih

Big Portal

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske prijavio je da je preminula sedamdesetjednogodišnja ženska osoba i Bolnica Prijedor je prijavila je da je preminula osamdesetjednogodišnja ženska osoba. Preminule su imale više hroničnih udruženih oboljenja.

U RS, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS izvršeno je testiranje 489 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osam osoba u Srpskoj.

“Riječ je o pet ženskih osoba i tri osobe muškog pola. Dvije žene su srednje životne dobi, a tri starije životne dobi. Jedan muškarac je starije životne dobi, dok su dva muškarca srednje životne dobi”, navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Kako se navodi, prema mjestu prebivališta po dvije osobe su iz Doboja i Modriče, i po jedna osoba je iz Gacka, Gradiške, Teslića i Prijedora.

“Pet osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Jedna osoba je hospitalizovana, dok će ostale biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama”, pojašnjava se u saopštenju.

Do sada je u RS potvrđeno 1.359 slučajeva virusa korona, a ukupno su preminule 102 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada su se oporavilo ukupno 754 osobe, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 24.476 osoba.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječe 72 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovano je 29 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji jedan pacijent.

Kod jednog pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je 19 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 20 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U Bolnici “Sveti Apostol Luka” u Doboju zbrinut je 51 pacijent sa COVID 19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje 13 pacijenata, u Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru je 18 pacijenata, u Univerzitetskoj bolnici u Foči su dva pacijenta, i u Bolnici u Gradišci je šest pacijenata.

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome COVID-a 19, u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci nalaze se 123 osobe, 21 osoba je u Studentskom domu u Trebinju, jedna osoba je u Domu učenika u Bijeljini i 29 osoba je u Domu učenika u Doboju.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.472 osobe, a nadzor je završen kod 31.187 osoba.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare