U Srpskoj još 290 novooboljelih; Osam preminulih - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj još 290 novooboljelih; Osam preminulih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči te u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 654 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 290 osoba.

Radi se o 127 muškaraca i 163 žene, od kojih je 75 mlađe, 161 srednje i 54 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 88 Banjaluke, 28 iz Nevesinja, 21 iz Bijeljine, 19 iz Trebinja, 15 iz Prnjavora, 11 iz Teslića, 10 iz Ribnika, po devet iz Doboja i Kozarske Dubice, po osam iz Bileće, Istočnog Novog Sarajeva i Laktaša, sedam iz Rudog, po šest iz Dervente, Prijedora i Čelinca, po četiri iz Modriče i Petrova, po tri iz Broda i Višegrada, po dvije iz Mrkonjić Grada, Šamca i Šekovića, po jedna iz Bratunca, Gradiške, Kneževa, Kotor Varoša, Lopara, Milića, Pala, Sokoca, Srpca, Srebrenice i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškarca i četiri žene, srednje i starije životne dobi iz Laktaša (2), Trebinja, Bijeljine, Banjaluke, Teslića, Šamca i Novog Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 67.837 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.900 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 301.705 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 429, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 265, a u ostalim bolnicama 164. Na respiratoru je 38 osoba (28 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 10 u ostalim bolnicama

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.476 osoba, a nadzor je završen kod 195.907 osoba.

Danas objavljeno

“Ne dirajte Rusiju” – u centru Zagreba

M.

Preminuo episkop šabački Lavrentije

M.

Crna Gora: I večeras protesti

M.

Ostavite komentar