U Srpskoj do sada KOVID 19 imalo skoro 1900 đaka - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj do sada KOVID 19 imalo skoro 1900 đaka

Od početka epidemije u Srpskoj, virus korona potvrđen je kod 824 osnovca i 1.074 učenika srednjih škola.

Đačka populacija čini 6,3 odsto od ukupnog broja zaraženog stanovništva u Srpskoj, tokom proteklih devet mjeseci.

Prema posljednjm podacima Ministarstva prosvjete i kulture RS, u osnovnim školama trenutno je registrovano 105 aktivnih slučajeva zaraze, a u srednjim školama 119.

Iz resornog inistarstva poručuju da je situacija u školama zadovoljavajuća i da se nastava do kraja polugodišta može normalno odvijati u svim osnovnim i srednjim školama, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Podsjetili su da je u proteklih mjesec dana, 12 osnovnih škola, od kojih sedam u Trebinju, nastavu izvodilo na daljinu, kao i da bi sve te škole trebalo od danas da časove nastave u učionicama. Sva djeca koja se nalaze u izolaciji nastavu mogu da prate putem interneta ili na programu RTRS-a.

Direktori škola i krizni štabovi lokalnih zajednica mogu da podnesu inicijativu Ministarstvu prosvjete o obustavi nastave u školama za određen period i prelazak na onlajn nastavu ukoliko smatraju da to diktira epidemiološka situacija.

Ministarka prosvjete Natalija Trivić precizirala je da će tokom zimskog raspusta, do 21. januara, pratiti epidemiološku situaciju i procijeniti da li je nakon toga vrijeme da se učenici vrate u školske klupe ili će zimski raspust biti produžen.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, u Srpskoj je u protekla dva dana virus korona potvrđen kod još 452 građana. Rаdi sе о 239 muških i 213 žеnskih оsоba, оd kојih је 74 mlаđе.

Najviše novozaraženih – 107 osoba je iz Banjaluke, a slijedi Bijeljina sa 67 oboljelih. Od virusa korona, nažalost, preminulo je 44 ljudi, 27 muških i 17 žеnskih оsоbа srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi оd kојih је оsаm iz Bаnjаlukе.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Svečano otvaranje mosta “Bratoljub” kod Bratunca

V.R.

Milutin Mrkonjić izrazio je želju da bude sahranjen sa petokrakom

V.R.

Uzeo Nobelovu nagradu za mir i otišao u rat; “Sahranićemo neprijatelja”

V.R.

Ostavite komentar