U Srpskoj buster doza za vakcinisane sputnjikom V pet mjeseci poslije druge doze - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj buster doza za vakcinisane sputnjikom V pet mjeseci poslije druge doze

Svi građani u Republici Srpskoj, koji su vakcinisani protiv virusa korona sa dvije doze vakcine sputnjik V, mogu da prime buster dozu te vakcine (komonenta I) pet mjeseci nakon revakcinacije, saopštio je Institut za javno zdrastvo Republike Srpske.

“S obzirom na količine vakcine sputnjik V (komonenta I) sa kojima raspolažemo, preporučujemo da se ova vakcinacija obavi najkasnije do 30. novembra 2021. kod svih osoba kod kojih je prošlo pet mjeseci od druge doze”, naveli su iz Instituta.

Ova vakcina je na raspolaganju u domovima zdravlja, UKC Republike Srpske, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i regionalnim centrima Instituta.

Osobe koje se još nisu vakcinisale protiv kovida-19 i žele da prime prvu dozu vakcine sputnjik V, iz Instituta su pozvali da se obrate na najbliži punkt za vakcinaciju, te dodali da je i njena druga komponenta na raspolaganju i da se daje 21 dan nakon prve doze.

“S obzirom na to da ulazimo u period intenzivnog širenja respiratornih infekcija, te da je broj zaraženih virusom korona u porastu, pozivamo sve građane da se vakcinišu protiv kovida-19 kako bi zaštitili svoje i zdravlje najbližih”, naglasili su iz Instituta.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Bajden uveo prve sankcije za korupciju na zapadnom Balkanu

M.

Ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR

M.

Ambasada Rusije: Nismo učestvovali na sjednici PIK-a, ne priznajemo Šmita

M.

Ostavite komentar