U Srpskoj 449 novozaraženih, 26 osoba preminulo - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj 449 novozaraženih, 26 osoba preminulo

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 904 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 449 osoba.

Radi se o 187 muškaraca i 262 žene, od kojih je 58 mlađe, 235 srednje i 156 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 131 osoba je iz Banjaluke, 72 iz Bijeljine, 29 iz Kozarske Dubice, 26 iz Višegrada, 18 iz Zvornika, 16 iz Foče, 13 iz Gradiške, 11 iz Ugljevika, po 10 iz Nevesinja i Prnjavora, po devet iz Doboja, Laktaša i Srpca, osam iz Bratunca, sedam iz Mrkonjić Grada, po šest iz Prijedora i Šamca, po pet iz Novog Goražda, Ribnika i Šekovića, po četiri iz Kneževa, Kotor Varoša, Lopara, Čajniča i Šipova, po tri iz Petrova i Rudog, po dvije iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Modriče i Pala i po jedna iz Broda, Dervente, Donjeg Žabara, Istočnog Starog Grada, Kalinovika, Osmaka, Oštre Luke, Sokoca, Stanara i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 26 smrtnih slučajeva. Radi se o 15 muškaraca i 11 žena, srednje i starije životne dobi od kojih je pet osoba iz Banjaluke, po dvije iz Broda, Dervente i Trebinja i po jedna iz Bijeljine, Istočne Ilidže, Kotor Varoši, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Novog Grada, Pala, Petrova, Prijedora, Prnjavora, Šamca, Teslića, Ugljevika i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 107.356 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.936 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 402.370 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 799, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 323, a u ostalim bolnicama 475. Na respiratoru su 64 osobe, 30 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 34 u ostalim bolnicama.

Danas objavljeno

Na benzinskoj pumpi snimljen pokušaj krađe vozila

M.

U selu u sjevernom dijelu Zakintosa naređena evakuacija

M.

Kit iz Sene nije preživio

M.

Ostavite komentar