U Srpskoj 40 novozaraženih osoba, 10 preminulo - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj 40 novozaraženih osoba, 10 preminulo

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 202 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 40 osoba.

Radi se o 20 muškarca i 20 žena, od kojih je pet mlađe, 16 srednje i 19 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 18 osoba je iz Banjaluke, po pet iz Bijeljine i Zvornika, po dvije iz Bratunca, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada i Šekovića i po jedna iz Doboja, Laktaša, Ribnika i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke i po jedna iz Bijeljine, Gradiške, Kostajnice, Pala, Petrova, Prijedora i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 89.575 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.170 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 358.530 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 576, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 230, a u ostalim bolnicama 346. Na respiratoru je 60 osoba, 34 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 26 u ostalim bolnicama.

Danas objavljeno

Danas su Časne verige, ovaj običaj valja ispoštovati

M.

Rumunija se neće mešati u mogući sukob Ukrajine i Rusije, Mađarska ne želi novi Hladni rat

M.

Jaka mećava okovala istočnu obalu Amerike

M.

Ostavite komentar