U Srpskoj 250 novozaraženih, preminulo 20 - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj 250 novozaraženih, preminulo 20

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Dobiju izvršeno je testiranje 735 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 250 osoba.

Radi se o 116 muškaraca i 134 žene, od kojih je 52 mlađe, 103 srednje i 95 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 98 osoba je iz Banjaluke, 25 iz Trebinja, 22 iz Bijeljine, po 12 iz Istočnog Novog Sarajeva i Prnjavora, osam iz Kozarske Dubice, sedam iz Laktaša, po šest iz Bileće, Doboja, Ljubinja i Čelinca, po četiri iz Mrkonjić Grada, Ribnika i Foče, po dvije iz Višegrada, Zvornika, Istočne Ilidže, Kneževa, Krupe na Uni, Lopara, Modriče, Ugljevika i Berkovića i po jedna iz Broda, Gradiške, Dervente, Istočnog Drvara, Novog Grada, Petrova, Prijedora, Srebrenice, Stanara, Čajniča, Šamca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 20 smrtnih slučajeva. Radi se o 14 muškaraca i šest žena, starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Prijedora, po dvije iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavora, Ribnika i Sokoca i po jedna iz Banje Luke, Bijeljine, Dervente, Gacka, Laktaša, Ljubinja i Mrkonjić Grada.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 109.633 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 6.105 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 407.803 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 614, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 249, a u ostalim bolnicama 365. Na respiratoru je 45 osoba, 22 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 23 u ostalim bolnicama.

Danas objavljeno

Protest zbog ubistva djevojčice: “Svi samo obrađuju papire, a mog deteta nema”

M.

Svijetu prijeti nuklearno uništenje? “Putin se ne šali”

M.

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

Ostavite komentar