U Srpskoj 20 preminulih, 226 zaraženih - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj 20 preminulih, 226 zaraženih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 488 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 226 osoba.

Radi se o 121 muškaracu i 105 žena, od kojih je 51 mlađe, 117 srednje i 58 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 83 osobe su iz Banjaluke, 23 iz Sokoca, 20 iz Bijeljine, 14 iz Laktaša, 12 iz Prijedora, 10 iz Prnjavora, devet iz Šipova, osam iz Istočnog Novog Sarajeva, po sedam iz Istočne Ilidže i Čelinca, po šest iz Kozarske Dubice i Mrkonjić Grada, po tri iz Gradiške, Kneževa, Kostajnice i Pala, po dvije iz Kotor Varoša i Trebinja i pojedna iz Bileće, Doboja, Donjeg Žabara, Novog Grada i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 20 smrtnih slučajeva. Radi se o 17 muškarca i tri žene, srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Banjaluke, tri iz Doboja, po dvije iz Prnjavora i Mrkonjić Grada i po jedna iz Bijeljine, Foče, Srpca, Gradiške, Novog Grada, Zvornika, Šamca, Kneževa, Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 74.200 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 4.176 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 318.183 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 739, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 331, a u ostalim bolnicama 408. Na respiratoru je 71 osoba (45 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 26 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 8.607 osoba.

Danas objavljeno

Usvojili su, zvanično

Vanja A

Vatreni okršaj kod američke granice: Vojska hitno reagovala, ima mrtvih

Vanja A

Snažan zemljotres u regionu Tajvana

Vanja A

Ostavite komentar