U Srpskoj 16 novih slučajeva, ukupno 1.217 - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj 16 novih slučajeva, ukupno 1.217

U Republici Srpskoj je u posljednja 24 časa u laboratorijama testirano je 333 uzoraka, a novi korona virus potrvrđen je kod još 16 osoba, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Riječ je o šest muškaraca i deset žena. Ukupno 11 osoba su navele kontakt sa pozitivnim licima, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu. Jedna osoba je hospitalizovana u UKC RS.

Pozitivan test na novi virus korona potvrđen je i kod jednog medicinskog tehničara iz Prijedora.

Prema mjestu prebivališta, devet osoba je iz Banjaluke, po dvije iz Gradiške i Gacka i po jedna iz Dervente, Kotor Varoša i Prijedora. Četiri žene su srednje životne dobi, dvije mlađe i četiri starije životne dobi.

Do sada je u RS potvrđeno 1.217 slučajeva virusa korona, a oporavile su se 543 osobe. Od posljedica COVID 19 preminulo je 86 osoba. U Srpskoj je do sada su na novi korona virus (SARS-CoV-2) testirane ukupno 20.333 osobe.

Testirana su i 52 zdravstvena radnika, većinom iz Prijedora, Gradiške i Trebinja, a zaraza korona virusom potvrđena je kod jednog medicinskog tehničara iz Prijedora.

U IJZ je od 10. aprila testirano 1.500 zdravstvenih radnika, od čega 1.070 iz UKC, od čega je na korona virus bilo pozitivno 28 ljekara i 61 medicinska sestra i tehničar. Oporavilo se devet doktora i osam medicinskih sestara.

U ovom periodu, testirano je i 700 korisnika i radnika u domovima za stare osobe, a zaraza je otkrivena kod 40 korisnika i 13 zaposlenih.
U Univerzitetskom kliničkom centru RS na Odjeljenju Covid-19 hospitalizovano je 30 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji sedam pacijenata.

Kod četiri pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a tri osobe su na neinvanzivnom modu mehaničke ventilacije.

Na odjelu hirurgije, stara lokacija UKC, je 13 pacijenata, a na odjelu pulmologije 26 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U Bolnici „Sveti Apostol Luka“ u Doboju zbrinuto je 86 pacijenata sa Covid-19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje 11, u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu jedan, u Bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ u Prijedoru 12, u Bolnici u Gradišci devet, a u Univerzitetskoj bolnici u Foči četiri pacijenta.

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome Covid-19, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci nalaze se 164 osobe, 15 osoba je smješteno u Studentskom domu u Trebinju, dvije u Domu učenika u Bijeljini i osam osoba u Domu učenika u Doboju.

U objektima za izolaciju u Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Palama i Foči nema smještenih osoba.

Danas objavljeno

Opozicija traži novo brojanje za predsjednika RS i za Narodnu skupštinu

Vanja A

Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

Vanja A

Predložen pritvor za članove biračkog odbora u N. Gradu

Vanja A

Ostavite komentar