U Srpskoj 15 smrtnih slučajeva; Zaraženo 66 osoba - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Srpskoj 15 smrtnih slučajeva; Zaraženo 66 osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 218 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 66 osoba.

Radi se o 30 muškaraca i 36 žena, od kojih je šest mlađe, 34 srednje i 26 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 25 osoba je iz Banjaluke, 15 iz Bijeljine, četiri iz Laktaša, po tri iz Bratunca, Milića, Mrkonjić Grada, Han Pijeska i Čelinca, po dvije iz Kotor Varoša i Prnjavora i po jedna osoba je iz Zvornika, Kneževa i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 15 smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i devet žena, srednje i starije životne dobi, od kojih su tri osobe iz Prnjavora, po dvije iz Banjaluke, Prijedora i Istočnog Novog Sarajeva i po jedna osoba iz Trebinja, Srpca, Istočne Ilidže, Doboja, Zvornika i Mrkonjić Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 70.047 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.988 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 308.045 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 681, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 367, a u ostalim bolnicama 314. Na respiratoru je 57 osoba (39 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 18 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 5.374 osobe, a nadzor je završen kod 198.223 osobe.

Danas objavljeno

Lukašenko uzvraća udarac

M.

“Malo smo i mi krivi”

M.

“Teško je očekivati proboj u pregovorima”

M.

Ostavite komentar