U Srbiju stiglo novih 266.000 doza kineske vakcine - BIGportal.ba
Region Vijesti

U Srbiju stiglo novih 266.000 doza kineske vakcine

Novi kontingent od 266.000 doza kineske vakcine Sinofarm stigao je danas u Srbiju, čime je broj vakcina koje je Kina isporučila Beogradu dostigao 3,7 miliona.

Avion sa vakcinama na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” dočekali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar i kineski ambasador Čen Bo.

Lončar je rekao da je do sada stiglo 3,5 miliona doza kineske vakcine, koja je kupljena, i 200.000 doza koje je kineska vojska donirala Vojsci Srbije.

On je napomenuo da je u Srbiju do sada ukupno stiglo 5,5 miliona raznih vakcina protiv virusa korona.

Lončar je dodao da je dolazak i kineske i ruske vakcine rezultat dobrih odnosa predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa kineskim i ruskim predsjednicima Vladimirom Putinom i Si Đinpingom.

  • Tako da ovo ne pada sa neba. Da je tako lako i druge zemlje bi nabavile – rekao je Lončar.

Čen je čestitala Srbiji na postignutim rezultatima masovne vakcinacije, jer se brojevi zaraženih stalno smanjuju, te istakla da se Kina zalaže za jednaku i pravednu raspodjelu vakcine u svijetu.

Ona je navela da je Kina isporučila svijetu više od 300 miliona doza vakcina i da je spremna da nastavi saradnju sa Srbijom i drugim zemljama u borbi protiv epidemije virusa korona.

Danas objavljeno

Tramp pozvao na ukidanje američkog Ustava

M.

Prijedor: Iz napuštenog bunara izvučeno tijelo starije ženske osobe

M.

Danas Vavedenje Presvete Bogorodice

M.

Ostavite komentar