U Srbiji vanredna odbrana od poplava u slivovima više rijeka - BIGportal.ba
Region Vijesti

U Srbiji vanredna odbrana od poplava u slivovima više rijeka

U Srbiji je proglašena redovna odbrana od poplava na vodnoj jedinici “Lim-Prijepolje”, a vanredna odbrana od poplava, osim na slivu Zapadne Morave, proglašena je i na vodnim jedinicama “Drina-Loznica”, “Kolubara-Valjevo”, “Lepenica-Kragujevac”, “Velika Morava-Ćuprija, Paraćin”, “Zapadna Morava-Kruševac”, “Zapadna Morava-Čačak”.

Iz preduzeća Srbijavode saopšteno je da je usljed obilnih padavina porastao vodostaj rijeka u Novom Pazaru i Tutinu.

Na rijekama Raška, Јošanica i Vidrenjak u Novom Pazaru nadležne službe su na na terenu sa teškom mehanizacijom, kamionom sa 3.000 džakova koji će se puniti na lokaciji u blizini rijeke u Novom Pazaru, dva kamiona, kip i mali bager.

Dežurne službe su u skladu sa fazom odbrane na terenu u Tutinu sa 3.000 džakova za odbranu od poplava, kao i potrebnom mehanizacijom.

Usljed tendencije rasta nivoa vodostaja na rijeci Lim u Prijepolju proglašena je redovna odbrana od poplava i u toku je postavljanje mobilne opreme za zaštitu od poplava u dužini od 80 metara, prenijeli su beogradski mediji.

Sa očekivanim padavinama postoji tendencija porasta vodostaja u toku sutrašnjeg dana, a službe “Srbijavoda” i nadležna vodoprivredna preduzeća sprovode sve potrebne mjere kako bi na kritičnim dionicama ublažili izlivanja vodotokova, ističe se u saopštenju.

Republički hidro-meteorološki zavod Srbije upozorio je danas da će na Limu kod Prijepolja vodostaj u narednih 12 časova biti u većem porastu, sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava, a na Ibru kod Raške sa dostizanjem i prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava u naredna 24 časa.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić krenuli su u Novi Pazar, gde je, zbog obilne kiše koja bez prestanka pada, drastično porastao vodostaj rijeka, potvrđeno je u Ministarstvu odbrane i MUP-u Srbije.

RTRS.

Danas objavljeno

Procurio dokument: Ukrajinci sami oborili helikopter ministra unutrašnjih poslova?

Vanja A

U operativnoj akciji “Flaj” četiri lica lišena slobode

Vanja A

Petković: Kurti najveća prepreka napretku u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine

Vanja A

Ostavite komentar