17. Marta 2021.

U Srbiji stupile na snagu pojačane epidemiološke mjere

Big Portal

Odlukom Vlade Srbije, na preporuku Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, od večeras se zatvaraju svi ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, kao i tržni centri, bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni ljepote, kladionice, kockarnice, dječije igraonice, teretane, vježbaonice, fitnes-centri, bazeni, baloni za sport.

Mjere zatvaranja se ne odnose na preduzeća, fabrike i njihove interne organizacije rada i poslovne aktivnosti, a u uobičajenom radnom vremenu biće otvoreni svi šalteri državne uprave, pošte, banke, osiguravajuća društva, mjenjačnice.

Identično, kao i za prethodni vikend, objekti na koje se ovo ograničenje rada u narednim danima ne odnosi su apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, veterinarske apoteke.

Radiće i trgovinski objekti u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, pijace, zelene pijace, prodavnice stočne hrane, pet šopovi.

Ograničenje se ne odnosi ni na samostalne maloprodajne objekte u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat – kiosci i trafike.

Radiće i objekti i radnje u kojima se pružaju usluge koje ne zahtijevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji, stolarskih radnji, vulkanizeri, tehnički pregledi, auto-perionice, hemijska čišćenja.

Neće se zatvarati benzinske pumpe, kao ni restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smještaja isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu.

Mogu da rade sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza.

Nadležni organi, inspekcijske službe i Komunalna milicija vršiće strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mjera u narednim danima.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti virus korona će se odvijati bez prekida, po unaprijed utvrđenom planu.

Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je da su ove mjere kompromisno rješenje, te da neće biti uveden policijski čas, niti potpuna zabrana kretanja.

Ona je navela da će se u ponedjeljak, 22. marta, vidjeti šta dalje i apelovala na maksimalnu disciplinu i razumijevanje situacije u kojoj se nalazi zdravstveni sektor, koji već godinu dana radi u teškim okolnostima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare