U Srbiji skoro 2.500 novooboljelih, preminulo osam osoba - BIGportal.ba
Region Vijesti

U Srbiji skoro 2.500 novooboljelih, preminulo osam osoba

U Srbiji su do poslednjeg preseka potvrđene još 2.434 novoobole osobe od kovida 19, dok je od posledica ove bolesti preminulo osam osoba.

Na respiratorima je 65 pacijenata, a hospitalizovano je 1.079 ljudi.

Kako se navodi, urađena je analiza 14.447 uzoraka.

Tokom epidemije koronavirusa u Srbiji od posledica kovid 19 umrlo je 7.248 osoba, a procenat smrtnosti je 0,96.

Od početka epidemije u Srbiji je testirano 4.975.112 uzoraka, a virus je potvrđen u 753.581.

Ovako će izgledati prva nedelja škole
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uputio je dopis svim školama o planu obrazovno-vaspitnog rada za sledeću nedelju, navodi RTS.

Plan je, kako se ističe, donet na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba.

Za prvu nedelju školske godine 2021/2022. godinu Tim je doneo odluku da se u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama, osim u srednjim školama u 15 jedinica i to: Kladovu, Petrovcu na Mlavi, Novoj Varoši, Priboju, Užicu, Valjevu, Despotovcu, Jagodini, Paraćinu, Svilajncu, Rekovcu, Ćupriji, Preševu, Novom Pazaru i Bojniku, saopštilo je Ministarstvo.

Nastava u srednjim školama u ovim lokalnim samoupravama odvijaće se po drugom modelu – kombinovanom, po kome se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Tutin je jedina lokalna samouprava u Srbiji gde će se primenjivati treći model, odnosno onlajn nastava u svim srednjim školama.

Učenici koji boluju od kovida 19 ili kod kojih se postavi sumnja na kovid 19 u periodu koji odredi ordinirajući lekar, kao i učenici koji su bliski kontakti pozitivnih osoba koji se nalaze u karantinu u kućnim uslovima, do isteka perioda karantina u skladu sa stručno-metodološkim upustvom ne počinju sa nastavom 1. septembra 2021. godine.

Odluka o načinu organizacije nastave u osnovnim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu.

Danas objavljeno

Šokantni snimci iz zemlje ponikle iz ropstva: Konjiima i bičevima jure ljude

M.

Potvrđeno – telefonska sjednica Predsjedništva BiH nije održana

M.

U Bosni i Hercegovini 526 novozaraženih koronavirusom, preminule 24 osobe

M.

Ostavite komentar