22. Marta 2020.

U Srbiji 222 slučaja, pomažu kineski stručnjaci

Big Portal

U Republici Srbiji su do 18 časova 22. marta 2020. godine registrovana ukupno 222 potvrđena slučaja Kovid-19. Od poslednjeg izveštaja do 18 časova testirani su uzorci 61 osobe od kojih je 34 pozitivno i 27 negativno.

Na snagu su stupile najnovije odluke Vlade Srbije. Kretanje zabranjeno od 17.00 do 5.00, ljubimce možete izvesti u šetnju od 20.00 do 21.00, pod posebnim uslovima.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je na sastanku sa timom kineskih eksperata poručila je da su oni najdragoceniji resurs u borbi sa širenjem zaraze korona virusa.

Epidemiolog Predrag Kon kaže da eksponencijalni rast nije toliki jer su mere Vlade dale rezultate. Najavljuje da će se rezultati tek videti i kaže da je svaki dan težak. Dodaje i da je svaki dan u kome ne izgubimo neki život pobeda. Darija Kisić Tepavčević ističe da ima oko 2.000 potencijalnih rezervoara virusa.

U timu iz Kine su epidemiolog, pulmolog, specijalista urgentne medicine i još nekoliko lekara sa iskustvom. Nastavljaju se razgovori sa njima i planira se da obiđu mesta gde se leče pacijenti, rekao je Predrag Kon.

U većini slučajeva se može tačno videti kod pacijenata ko se od koga zarazio i dobili smo pozitivne komentare od kolega iz Kine jer to govori da je širenje infekcije pod kontrolom, rekla je zamenica direktora “Batuta” Darija Kisić Tepavčević.

RTS

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare