U Srbiji 222 slučaja, pomažu kineski stručnjaci - BIGportal.ba
Region Vijesti

U Srbiji 222 slučaja, pomažu kineski stručnjaci

U Srbiji su zabeležena ukupno 222 slučaja obolelih od Kovida-19, pokazuju najnoviji podaci. Od poslednjeg izveštaja zabeležena su 34 nova pacijenta. Tokom dana održani sastanci kriznih štabova sa stručnjacima iz Kine koji su se povoljno izrazili o merama Vlade Srbije. Koronavirus u Srbiji odneo je drugu žrtvu. Reč je o baki koja je imala 92 godine i koja se lečila u Beogradu.

U Republici Srbiji su do 18 časova 22. marta 2020. godine registrovana ukupno 222 potvrđena slučaja Kovid-19. Od poslednjeg izveštaja do 18 časova testirani su uzorci 61 osobe od kojih je 34 pozitivno i 27 negativno.

Na snagu su stupile najnovije odluke Vlade Srbije. Kretanje zabranjeno od 17.00 do 5.00, ljubimce možete izvesti u šetnju od 20.00 do 21.00, pod posebnim uslovima.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je na sastanku sa timom kineskih eksperata poručila je da su oni najdragoceniji resurs u borbi sa širenjem zaraze korona virusa.

Epidemiolog Predrag Kon kaže da eksponencijalni rast nije toliki jer su mere Vlade dale rezultate. Najavljuje da će se rezultati tek videti i kaže da je svaki dan težak. Dodaje i da je svaki dan u kome ne izgubimo neki život pobeda. Darija Kisić Tepavčević ističe da ima oko 2.000 potencijalnih rezervoara virusa.

U timu iz Kine su epidemiolog, pulmolog, specijalista urgentne medicine i još nekoliko lekara sa iskustvom. Nastavljaju se razgovori sa njima i planira se da obiđu mesta gde se leče pacijenti, rekao je Predrag Kon.

U većini slučajeva se može tačno videti kod pacijenata ko se od koga zarazio i dobili smo pozitivne komentare od kolega iz Kine jer to govori da je širenje infekcije pod kontrolom, rekla je zamenica direktora “Batuta” Darija Kisić Tepavčević.

RTS

Danas objavljeno

Sahranjen Milutin Mrkonjić, Dačić: Putuj u večnost, dragi ćale

M.

EU prognozira: Omikron bi mogao da zauzme mesto delta soju

M.

Njemačka uvodi božićni lokdaun za nevakcinisane

M.

Ostavite komentar