10. Februara 2020.

“U Splitu sam čuo da imate jednog ‘mulca’ i biće prvi teniser svijeta”

Big Portal

“Bio sam u Splitu, poslom, kao bivši trener Jugoplastike a vreme sam provodio i na teniskim terenima. Jednom prilikom dolazim tamo, sedi ‘šareno’ društvo, veliki fudbaleri Šurjak, Buljan, Džoni, košarkaši Jerkov i Šolman, sekretar kluba Bilić, Ivanišević otac i sin, isto se otac zove Srđan. I ja pitam, je li Splićani, šta ima novo. I kaže mi Srđan, ‘ima novo, vi u Beogradu imate jednog ‘mulca’, biće broj 1'. To mi kaže Srđan, ja pitam Gorana, koji je inače dolazio i kod mene u Barselonu kad je putovao, kaže jeste. Ja ga pitam šta ga odvaja od drugih, a on mi pokaže na glavu”, ispričao je Maljković.

On je u emisiji “Sedmica” Radio Beograda istakao i da je Novak đoković apsolutni fenomen i kao sportista i kao čovek.

“Da li ste ga ikad uhvatili ili u tužnim i srećnim trenucima da pogreši, stariji čovek od njega bi pogrešio, dao neku nerezonsku izjavu, ali on nikada. Sve što je rekao, to je fantastično i može da uđe u udžbenike kako se ponaša jedan vrhunski čovek i sportista. Imam obećanje od njegove mame, sreli smo se nedavno u Parizu, išli smo zajedno u Marbelju, razgovarali smo i doći će ovde u OKS da primi pehar jer je jedno sedam-osam puta proglasen za najboljheg sportistu”, rekao je Maljković.

Istakao je i da je u OKS već tri godine sve podređeno pripremama sportista za OI u Tokiju.

“Imamo veliko razumevanje Vlade, posebno predsednika (Srbije Aleksandra) Vučiha, koji je svojim čeličnim angažovanjem učinio sve da naši sportisti imaju najbolje uslove za pripreme za Tokio. Verujem da ćemo imati oko 90 ili 100 sportista u timu za Tokio”, rekao je predsednik OKS-a.

Iskusni košarkaški trener prokomentarisao je i situaciju sa minulog Mundobasketa kad NIkola Jokić nije hteo da daje izjave novinarima.

“Nikola je dobar momak, slabo ga poznajem, ali on je iz jedne uzorne familije, mora da ga je neko naljutio, ali u principu svi sportisti treba da razgovaraju. Ja sam bio na mnogim konferecijama, sećam se jedne posle McDonalds turnira u Parizu, Rišar Daukiri, Fil Džekson, Majkl Džordan i ja. Tu se dolazi, daje se 10 minuta i na 10 i jedan sekund se prekida. U Realu i Barseloni igrači uvek moraju da govore, nema izbora”,
 istakao je Maljković.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare