U slučaju odbijanja vakcine - otkaz - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

U slučaju odbijanja vakcine – otkaz

Oficiri američke vojske koji odbiju da se vakcinišu protiv koronavirusa mogli bi biti suspendovani sa svojih dužnosti, a eventualno i otpušteni.

Nakon što je Uprava za hranu i lekove u avgustu u potpunosti odobrila vakcinu Fajzer/BajonTek, ministar odbrane SAD Lojd Ostin naredio je da se svi aktivni pripadnici službe moraju vakcinisati.

Vojska je saopštila da je počela sa primenom ove naredbe krajem avgusta, navodeći da bi vojnici mogli da zatraže izuzeće po legitimnim medicinskim, verskim ili administrativnim osnovama, prenosi Rojters.

Međutim, komandiri, major narednici, prvi narednici i oficiri na položajima sa liste za odabir komande koji odbiju da budu vakcinisani, a ne prilože dodbrenje za izuzeće, mogu biti suočeni sa suspenzijom ili otpuštanjem iz vojne službe ako definitivno odbiju imunizaciju, navodi se u saopštenju Pentagona.

“Ovo je doslovno pitanje života i smrti za naše vojnike, njihove porodice i zajednice u kojima živimo”, predočio je sekretar za zdravstvo u ministarstvu odbrane SAD Rejmond Skot Dingl.

Danas objavljeno

“Nova normalnost” Kine: Amerika sumnja

M.

Šmit nametnuo izborni zakon BiH

M.

Novak lako do titule u Tel Avivu

Zeljka

Ostavite komentar