30. Marta 2021.

U Sloveniji stupile na snagu pooštrene mjere na granici

Big Portal

Zatvaranje nekih graničnih prelaza vec´ stvara probleme Slovencima koji svakodnevno prelaze granicu

Osim veoma malog broja izuzetih, zabranjena su putovanja u sve zemlje koje su označene kao crvene na listi, a na spisku su svi susedi Slovenije, i obavezan je 10-dnevni karantin po ulasku iz takvih zemalja.

Svi putnici iz zemalja sa crvene liste morac´e u karantin ukoliko ne pokažu PCR test urađen u EU ili nekoj od država šengenske zone u poslednjih 48 sati.

Sertifikat o imunizaciji vakcinama “Fajzer-Biontek”, “Moderne” ili “Astra zeneke” ili dokaz da je osoba imala kovid 19 u poslednjih šest meseci, takođe, je dovoljan, pod uslovom da je izdat u zemlji EU ili u šengenskoj zoni.

U Sloveniju bez obaveznog karantina ili testiranja mogu uc´i međunarodni prevoznici, prevoznici koji napuštaju zemlju ili ulaze u nju na najviše osam sati, osobe u tranzitu, diplomate i deca do 13 godina koja svakodnevno putuju u školu i njihovi vozači.

Bez karantina, ali sa brzim ili PCR testom koji nije star više od sedam dana, u Sloveniju mogu uc´i lica koja svakodnevno prelaze granicu, osobe starije od 13 godina koje prelaze granicu da bi išle u školu i njihovi vozači, vlasnici zemljišta sa obe strane granice i osobe koje odlaze na hitna putovanja, preneo je Tanjug.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare