U Sloveniji privremena zabrana javnog prevoza, osim hitne pomoći - BIGportal.ba
Region Vijesti

U Sloveniji privremena zabrana javnog prevoza, osim hitne pomoći

U Sloveniji je privremeno zabranjen javni prevoz putnika radi suzbijanja i kontrole epidemije COVID-19, a iz zabrane su izuzeti prevozi potrebni za službe hitne pomoći i druge hitne službe javnog sektora.

Slovenačka vlada je usvojila uredbu o privremenoj zabrani i ograničenjima javnog prevoza putnika u zemlji, u skladu sa dogovorom na sjednici Kriznog štaba Slovenije za suzbijanje i kontrolu epidemije COVID-19.

Uredba stupa na snagu 16. marta 2020. u 00.00 časova, saopštila je vlada Slovenije.

Shodno ovoj naredbi, zabranjuje se obavljanje redovnog javnog prevoza putnika, posebnog redovnog prevoza putnika, vanrednog redovnog prevoza putnika, povremenog prevoza putnika i javnog željezničkog putničkog prevoza u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju na teritoriji Slovenije, izuzev taksi usluga.

Prevoz taksijem dozvoljen je ako prije preuzimanja putnika taksi vozač preduzme pravilnu dezinfekciju dijelova vozila koji su u redovnom fizičkom kontaktu sa putnikom.

Bilo koji oblik prevoza potreban za službe hitne pomoći i druge hitne službe javnog sektora biće izuzeti od ograničenja.

Tokom ove vrste prevoza organizator i operater treba da obezbijede odgovarajuću zaštitu vozača i putnika.

Bilo koja druga izuzeća, međutim, mora da odobri ministar nadležan za infrastrukturu.

TANJUG

Danas objavljeno

Štajnmajer zatražio od Merkelove da nastavi sa vršenjem dužnosti

M.

Stiglo novo upozorenje: “Novi soj virusa biće zarazniji”

M.

Erdogan odustao: “Biće oprezniji”

M.

Ostavite komentar