U Sloveniji preminulo 45 osoba, zaražene 1.772 - BIGportal.ba
Region Vijesti

U Sloveniji preminulo 45 osoba, zaražene 1.772

U Sloveniji je u protekla 24 časa preminulo 45 osoba od posljedica kovida 19, a potvrđena su 1.772 nova slučaja zaraze među 6.604 testiranih.

Udio pozitivnih testova je 26,8 odsto, što je povoljnije u odnosu na prethodni dan kad je bilo 2.429 inficiranih uz svaki treći pozitivan test, te čak 57 umrlih.

U bolnicama je 1.289 oboljelih od kovida 19, četiri manje nego dan ranije, a od toga je 198 težih pacijenata na intenzivnim odjeljenjima.

Od početka epidemije u Sloveniji je potvrđeno ukupno 81.338 zaraza novim virusom korona, a od toga je trenutno aktivnih slučajeva 20.277, saopštilo je slovenačko Ministarstvo zdravlja.

Četrnaestodnevna incidencija bolesti na 100.000 stanovnika iznosi 967, a s novim smrtnim slučajevima zabilježenim u posljednja 24 časa ukupan broj preminulih od početka epidemije popeo se na 1.592.

Slovenačka Vlada na današnjoj sjednici će da odlučuje o epidemiološkim mjerama koje su na snazi već pet sedmica i mogućem popuštanju nekih mjera.

Epidemiolozi i ministar zdravlja Tomaž Gantar izjavili su juče da nikakvo šire popuštanje ne bi preporučili u situaciji sa kovidom 19 koja je još teška.

Gantar je rekao da je izuzetno rezervisan prema popuštanju mjera u sadašnjem trenutku zbog preopterećenosti bolnica kovid bolesnicima i nedostatka medicinskih postelja.

Mediji prenose da će škole vjerovatno ostati zatvorene i na onlajn nastavi i iduće sedmicen, te da se razmišlja o mogućem “otvaranju” nekih uslužnih djelatnosti koje ne predstavljaju velik rizik za nove zaraze.

Danas objavljeno

Dodik pokrenuo peticiju o neprihvatanju nametnutog Inckovog zakona

M.

Zaharova: Rusija Inckovu odluku doživljava kao otvoreni napad na suverenitet BiH

M.

Ljekari saglasni – očekuje se veći broj oboljelih u Srbiji

M.

Ostavite komentar