U Sloveniji 69 novozaraženih - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

U Sloveniji 69 novozaraženih

Slovenija je danas potvrdila 69 novih slučajeva virusa korona, ali epidemiologe, iako je danas manje zaraženih u odnosu na jučerašnjih 111, i dalje brine porast broja infekcija posljednjih dana.

Direktor Instituta za javno zdravlje Slovenije Milan Krek rekao je da će se trend porasta broja zaraza nastaviti narednih dana.

Mladima je preporučeno da se s odmora u inostranstvu vrate dvije sedmice prije početka nastave i da u međuvremenu izbjegavaju rizične kontakte.

Krek je ukazao da je delta soj virusa korona opasniji, da donosi više hospitalizacija i smrti, te predlaže da se zbog toga razmisli o rizičnim putovanjima.

Onima koji odmor provode u inostranstvu predlaže da pažljivo prate epidemiološku situaciju i da se vrate iz država koje će idućih sedmica možda ući u “crveno”, jer će u suprotnom, dok su zaraženi, morati tamo i ostati, a bude li trebalo tamo se i liječiti, prenose slovenački mediji.

Vlada i dalje podstiče kampanju vakcinacije, a prema istraživanju koje je objavio Institut za javno zdravlje, u Sloveniji se ne namjerava vakcinisati između 27,5 do 32,1 odsto ljudi.

Danas objavljeno

Nermin Nikšić kandidat za premijera FBiH

Vanja A

Lučić prebačen u Tužilaštvo, danas odluka o pritvoru

Vanja A

Devastirana Saborna crkva u Mostaru

Vanja A

Ostavite komentar