U Sloveniji 1.767 zaraženih virusom korona - BIGportal.ba
Region Vijesti

U Sloveniji 1.767 zaraženih virusom korona

U Sloveniji je u posljednja 24 časa potvrđeno 1.767 novih slučajeva zaraze virusom korona, 17 je osoba preminulo, a Vlada je stanje epidemije produžila za još dva mjeseca.

Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo zdravstva, u posljednja 24 časa u Sloveniji je od 5.637 PCR testova potvrđeno 1.415 zaraza, a od 5.857 brzih antigenskih testova još 352 infekcije.

Pri tome je postotak pozitivnih PCR testova iznosio 25,1 odsto, a antigenskih šest odsto.

Broj aktivnih slučajeva zaraze trenutno iznosi 23.230, a prosječni dnevni broj zaraza u periodu sedam dana iznosi 1.549, pa oba indikatora imaju trend pada.

Prema trenutno dostupnim podacima, u bolnicama je 1.244 oboljelih od kovida 19, što je nekoliko pacijenata više nego prethodni dan, a na intenzivnim odjeljenjima ih je 205.

Prema trenutnim podacima slovenačkog Ministarstva zdravstva, u posljednja 24 časa bilo je 17 preminulih od posljedica bolesti, a kovid 19 do sada je ukupno odnio 3.070 života.

Stanje epidemije produženo je za naredna dva mjeseca, što je zakonski okvir koji Vladi omogućava da u tom razdoblju prilagođava i mijenja protivepidemijske mjere, zavisno od situacije.

Kao jedan od rijetkih odluka “popuštanja” mjera u posljednje vrijeme, vlada premijera Јaneza Јanše sinoć je objavila da se ponovo dopušta rad hemijskih čistionica, a sve druge mjere ostaju na snazi, uključujući zabranu javnih okupljanja, druženje samo u porodičnom krugu šest osoba, policijski čas, te načelnu zabranu kretanja zvan granica opština prebivališta.

Nastava se i dalje odvija onlajn, prenose hrvatski mediji.

Danas objavljeno

Ursula fon der Lejen “traži” dodatna istraživanja: Evropa zna dovoljno o omikron varijanti da bude zabrinuta

M.

Podrška Putina i Rusije

M.

Naoružani muškarac ispred sjedišta UN-a se mirno predao policiji

M.

Ostavite komentar