U sledećem filmu o Džejmsu Bondu čak tri modela Aston Martina. Koji je vaš favorit? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

U sledećem filmu o Džejmsu Bondu čak tri modela Aston Martina. Koji je vaš favorit?

Pored potpuno novog modela Valhalla, na filmskom platnu pojaviće se i dva klasična Aston Martina koje je tajni agent 007 već vozio u ranijim filmovima iz ove franšize.

Pored potpuno novog modela Valhalla, na filmskom platnu pojaviće se i dva klasična Aston Martina koje je tajni agent 007 već vozio u ranijim filmovima iz ove franšize.

Aston Martin je otkrio filmsku postavu svojih automobila prilikom posete princa Čarlsa ekipi 25. filma iz serijala o Džejmsu Bondu. Nakon što se u medijima nedavno pojavila vest da će Danijel Krejg u ovom filmu voziti hiperautomobil koji je još u nastajanju – Aston Martin Valhalla, britanski proizvođač je potvrdio da će ovaj model biti jedan od tri automobila tog brenda koja ćemo videti na filmskom platnu.

Reč je o hipersportskom automobilu koji će biti napravljen u ograničenoj seriji od svega 500 primeraka i koji će koštati oko milion evra. Aston Martin Valhalla imaće hibrdini pogon koji se sastoji o V6 turbo-benzinca i elektromotora, ukupne snage oko 1.000 ks. Automobil će ubrzavati 0-100 km/h za 2,5 s i dostizati maksimalnu brzinu od oko 350 km/h.

Pored Valhalle, u filmu ćemo videti i Aston Martin V8 Vantage Series II iz 1980-tih. Prethodno se ovaj klasični Aston Martin pojavio u nekom od filmova od Džejmsu Bondu pre više od tri decenije. Njega je u ostvarenju “Dah smrti” (The Living Daylights) iz 1987. vozio tadašnji Bond, britanski glumac Timoti Dalton.

Na kraju, ali ne i najmanje važan, treći Aston Martin koji će voziti Bond u novom filmu je još jedan kalsični model, verovatno najpoznatiji automobil iz istorije ovog britanskog proizvođača – DB5.

Aston Martin DB5 pojavljivao se do sada u čak osam od 24 filma o tajnom agentu 007, uključujući i tri novija ostvarenja u kojima Bonda glumi Danijel Krejg.

Novi, 25. film o Džejmsu Bondu imaće svetsku premijeru u aprilu 2020. godine.

B92

Danas objavljeno

Xiaomi objavio kada će početi da proizvodi električne automobile

Vanja A

Da li Volkswagen zaista sustiže Teslu?

Vanja A

Australijanac tijelom pokušao zaštititi Tojotu Supru od grada

Vanja A

Ostavite komentar