17. Augusta 2020.

U SLAVU NAJVEĆEG BOEMA: Željko Joksimović i Tozovac napisali pjesmu za film o Tomi Zdravkoviću

Big Portal
Život velikog boema Tome dočaraće nam glumac Milan Marić, a njegova koleginica Tamara Dragičević lik, harizmu i neodoljivu pesmu Silvane Armenulić, velike Tomine prijateljice. Novi filmski hit, koji pevaju Toma i Silvana, radovaće publiku i biti nezaobilazan u kafanama i na slavljima.

– Ta pesma mi je svakako bila najveći izazov – govori za “Novosti”, Željko Joksimović. – Bjela mi je rekao da će snimiti scenu u kojoj Toma i Silvana nastupaju u kafani “Radan”, u kojoj su se prvi put i sreli. Bila nam je potrebna pesma koja će, po senzibilitetu, ličiti na to doba, ali i posedovati ono “nešto” što bi je i danas, i uvek, činilo aktuelnom. Ne znam kako, ali odmah sam imao refren, što je za mene čudno, pošto, dok stvaram muziku, ne čujem reči.

Popularni kompozitor i pevač nam otkriva da nije dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ceo tekst nove pesme:

– O vremenu, muzici i izvođačima iz tog vremena, najbolje je mogao pisati samo jedan od njih, moj prijatelj, jedan od najvećih autora narodnog žanra, Predrag Živković Tozovac. Usaglasili smo senzibilitete i dobili pesmu koja zvuči staro, ali i sveže. Ta činjenica i rad sa legendarnim Tozovcem, čine me ponosnim.

Predrag Živković Tozovac, čiji lik će u filmu “Toma” tumačiti mladi Ivan Zekić, kaže, ekskluzivno za naš list, da je Zdravković zaslužio da se o njemu napravi film.

Novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare