25. Septembra 2019.

U školi u Borkovićima više neće padati kiša

Big Portal

Obnova dotrajalog krova u OŠ “Miroslav Antić” u Borkovićima je najveći pojedinačni projekat u akciji obnavljanja škola ove godine na području grada Banjaluka, vrijedan 103.000 KM.

Đaković je kazao da su svi radovi u završnoj fazi i već za nekoliko dana 87 učenika ove područne škole će imati dosta bolje uslove za rad i učenje.

“Ovo je jako značajno. Za nas je najbitnije da neće više biti prokišnjavanja jer smo imali velike probleme kada padne kiša, a dosadašnjem krovu je davno istekao rok trajanja jer je star više od 45 godina”, kazao je Đaković.

Istakao je da je druga stvar koja je jako važna to što su postavljeni i novi oluci, jer su stari puštali vodu na sve strane i pravili velike lokve ispred škole te otežavali učenicima kretanje.

“Kad počne grijna sezona imaćemo novi krov, neće duvati na sve strane i đacima će biti dosta toplije. Dosad smo morali donositi lavore čim počne kiša i gledati gdje će prokisnuti”, pojasnio je Đaković.

Prema njegovim riječima, nakon što se završi ovaj posao, biće ispunjeni svi uslovi koji će obezbijediti učenicima tople i ugodne učionice – da se poveća broj đaka.

“Dosta učenika iz Borkovića i okoline nastavilo je školovanje u drugim školama zbog boljih uslova i putovali su mnogo duže, a sada očekujemo da se dosta njih vrati u svoju matičnu školu i nastavi ovdje školovanje”, istakao je Đaković.

Roditelj jednog učenika ove škole rekao je da je zadovoljan što će krov konačno biti popravljen.

“Dugo smo apelovali da se započne ovaj posao. Bojali smo se puštati djecu da idu na nastavu u hladne učionice da se ne razbole, a sada će imati uslove kao i sva druga djeca. Biće im bolje i biće im toplije”, kazao je ovaj roditelj.

U ovogodišnjoj velikoj akciji Gradske uprave obnavljanja 16 škola na području grada obezbijeđeno je 600.000 KM.

Obnova

Ranije je zahvaljujući pomoći donatora obnovljeno pet učionica u centralnoj školi “Miroslav Antić” u Bistrici.

“Uspjeli smo nabaviti i tri mikroskopa, dva video-bima i u saradnji sa Gradskom upravom smo omogućili i sredili problem pitke vode”, rekao je direktor ove škole Đorđe Đaković.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare