U Sjevernoj Makedoniji kraći policijski čas i duže radno vrijeme restorana - BIGportal.ba
Region Vijesti

U Sjevernoj Makedoniji kraći policijski čas i duže radno vrijeme restorana

U Sjevernoj Makedoniji policijski čas od srijede će počinjati dva sata kasnije, za koliko će biti produženo i radno vrijeme kafića i restorana, odlučila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju, policijski čas će umjesto u 21.00 počinjati u 23.00 i trajajti kao i do sada do 5.00 narednog dana, dok će ugostiteljski objekti moći da rade do 22.30, ali samo otvoreni dijelovi, uz poštovanje postojećih mjera i protokola.

Vlada Zorana Zaeva je prihvatila i predlog Komisije za zarazne bolesti da svi makedonski građani i stranci koji stižu iz Indije i Brazila idu u obaveznu samoizolaciju (karantin) zbog sprečavanja širenja novih sojeva kovida.

Kafićima i restoranima u Sjevernoj Makedoniji od 28. aprila je, poslije tri sedmice zabrane, ponovo dozvoljeno da primaju goste, ali samo u otvorenim dijelovima do 20.30, dok je početak „policijskog časa“ pomjeren sa 20.00 na 21.00.

Ograničavanje kretanja građana u noćnim satima u Sjevernoj Makedoniji je uvedeno 10. marta, nakon što je ubrzano počeo da se širi zarazniji britanski soj koronavirusa, dok su ugostiteljski objekti zatvoreni od 5. aprila.

Danas objavljeno

Bura zbog izjave Milanovića: “Ne, ubijeni se ne nadoknađuju novcem”

M.

U Srpskoj 228 novozaraženih, 15 osoba preminulo

M.

FBiH: Zaraženo 378 osoba

M.

Ostavite komentar