Spasioci izvlače žrtve tornada; "Ja ovo ne pamtim" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Spasioci izvlače žrtve tornada; “Ja ovo ne pamtim”

U naletu tornada koji je pogodio američku državu Alabamu, do sada stradale najmanje 23 osobe, navodi Rojters. Među njima ima i dece.

Najteže je pogođen najveći grad u toj držabi Ouburn i oblast Li Kaunti, gde su skoro svi objekti potpuno uništeni. Lokalni mediji pišu da se očekuje da će broj žrtava još rasti jer spasioci iz sata u sat pronalaze u ruševinama zatrpana tela. AP navodi da je tornado bio jačine F3 (brzina vetrova od 255 do 330 kilometara na čas) i prečnika oko 800 metara.

“Izazov je neverovatna količina ruševina na mestima gde su se kuće nalazile. Ovo je najviša količina ruševina koju sam do sada video”, izjavio je šerif okruga Li, Džej Džons za Rojters.

Najmanje 40 povređenih primljeno je u jednu bolnicu u Alabami, a pojedini su poslati i u druge bolnice.

Kuće su letele, oluja je čupala drveće, dalekovode. “Ja ovo ne pamtim”, rekao je šerif oblasti Li Kaunti. Na terenu su spasilačke službe i helikopteri koji uz pomoć termalnih kamera traže preživele zarobljene u ruševinama kuća.


Portparolka službe za vanredne situacije Rita Smit saopštila je da je nekoliko kuća uništeno ili oštećeno u Borigardu, 90 kilometara istočno od Montgomerija, glavnog grada Alabame.

Oluja je zahvatila i susednu Džordžiju gde je oko 21.000 stanovnika ostala bez struje.

Građanima pogođenih obalsti obratio se i predsednik Donald Tramp, koji im je putem Tvitera poruio da budu veoma oprezni i da se postaraju da budu na sigurnom.

Danas objavljeno

Vladika Jefrem: Manastir Miloševac vaskrsava na čudesan način

M.

Uvode lokdaun za nevakcinisane; moći će na ulicu samo u izuzetnim slučajevima

M.

Šestoro mrtvih u požaru u Brčkom

M.

Ostavite komentar