U septembru "Banj bus" vozi samo vikendom - BIGportal.ba
Banja Luka

U septembru “Banj bus” vozi samo vikendom

Panoramski mini bus u Banjaluci prevoziće putnike do Banj brda i u septembru, s tim da će se prevoz obavljati samo subotom i nedeljom od 9 do 19 časova, potvrdili su za “Nezavisne” iz Gradske uprave Banjaluka.

Kako kažu, to su odlučili jer je nastupilo hladnije vrijeme, pa je i manji broj putnika koji žele ići do Banj brda.

“Nakon ljetnog perioda, došli su hladniji dani i lošije vremenske prilike, koje su uticale da radnim danom nema više izletnika na Banj brdo koji koriste usluge ‘Banj busa’ pa će u narednom periodu prevoz se vršiti samo vikendom”, kazali su iz Gradske uprave Banjaluka.

“Banj bus” je ove godine počeo saobraćati 22. aprila, na Dan grada Banjaluka.

Cijena ove usluge se nije mijenjala, te je za vožnju u jednom smjeru potrebno izdvojiti jednu KM, dok je za djecu do pet godina besplatno.

Trasa vožnje je od tvornice obuće Bema tj. okretište linije broj 13, do spomenika na Banj brdu.

Kako su prethodno kazali iz Gradske uprave, ova vrsta prevoza do Banj brda naišla je na veoma dobre reakcije građana, o čemu govori i podatak da se u toku sezone preveze oko 10.000 ljudi.

Uslugu prevoza putnika do Banj brda vrši “Aldemo turs”, sa panoramskim autobusom koji je oslikan specijalno za ovu uslugu sa motivima grada – tvrđava Kastel, Spomenik na Banj brdu, a bus je prilagođen i osobama sa invaliditetom.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 28.01.2022.godine

Vanja A

Banjaluka: Epidemiološka situacija nepovoljna i u fazi pogoršanja

M.

Preminuo pisac i profesor Tihomir Levajac

M.

Ostavite komentar