U selu Mogila na KiM zapaljen pomoćni objekat porodice Jovanović - BIGportal.ba
Region Vijesti

U selu Mogila na KiM zapaljen pomoćni objekat porodice Jovanović

U selu Mogila u Kosovskoj Vitini sinoć oko 22 sata zapaljen je pomoćni objekat porodice Jovanović, a porodična kuća je tom prilikom obijena, saopštila je Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju. U požaru niko nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta. Kancelarija saopštava da će pomoći porodici da sanira nastalu štetu.

U trenutku izbijanja požara u kući i dvorišu nije bilo nikoga, s obzirom na to da je glava porodice Blagoje Jovanović (73) nedavno preminuo, a njegova supruga Ljubinka (70) je otputovala kod sina u Smederevo, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se ističe da je ovo već drugi incident u naselju Kosovska Vitina u svega nekoliko dana. Prethodno je u utorak kamenovana Osnovna škola “Mladen Marković” u Vitini, prilikom čega su polupani prozori na objektu, a nepoznati počinioci pokušali su da obiju i ulazna vrata.

“Nakon napada na maloletnu decu, izgrednici sada ne daju mira ni porodicama preminulih Srba”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija zahteva da počinioci ovog zločina budu otkriveni u najkraćem mogućem roku i insistira da prištinske institucije prekinu sa praksom nekažnjivosti zločina čije su mete Srbi i njihova imovina.

Na taj način, ističe se u saopštenju, ugrožava im se ne samo bezbednost, unosi dodatni nemir i strah, već se ugrožava i egzistencija Srba koji žive na prostoru Kosova i Metohije.

Prethodnih nedelju dana, navodi se, ponovo su pojačani napadi i pritisci na Srbe u južnoj pokrajini.

Danas objavljeno

Dodik: Putina sam upoznao s našim viđenjem stanja u BiH

M.

Sahranjen Milutin Mrkonjić, Dačić: Putuj u večnost, dragi ćale

M.

EU prognozira: Omikron bi mogao da zauzme mesto delta soju

M.

Ostavite komentar