U Savjetu Evrope o upadu ROSU na sjever KiM - BIGportal.ba
Region Vijesti

U Savjetu Evrope o upadu ROSU na sjever KiM

Ispred delegacije Skupštine Srbije, Dubravka Filipovski je istakla da Srbija snažno podržava borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Na sastanku Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava PS Saveta Evrope u Strazburu, održana je razmena mišljenja povodom upada pripadnika ROSU na sever Kosova i Metohije u maju i hapšenja dva službenika UNMIK-a na dužnosti.

Ispred delegacije Skupštine Srbije, Dubravka Filipovski je istakla da Srbija snažno podržava borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali da je isto tako čvrsto pri stavu da ta borba ne sme uključivati zastrašivanje i nasilje prema stanovništvu, niti zvaničnim predstavnicima međunarodnih organizacija, saopšteno je iz srpskog parlamenta.

Filipovski je osudila postupanje pripadnika ROSU u maju ove godine na severu Kosova i Metohije i pozvala PS Saveta Evrope da takođe osudi ugrožavanje ljudskih prava na prostoru Kosova i Metohije.

Delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) učestvuje na jesenjem zasedanju PSSE, koje se od 30. septembra do 4. oktobra održava u Strazburu.

U delegaciji koju predvodi v.d šefa delegacije Biljana Pantić Pilja učestvuju i Elvira Kovač, prof. dr Žarko Obradović, Dubravka Filipovski, Aleksandar Šešelj i Miljan Damjanović, navedeno je u saopštenju.

B92

Danas objavljeno

Ponovo blokada magistralnog puta Nikšić – Podgorica

M.

Biće rata? – “Ovo smo već vidjeli”

M.

Italija i Turska: Zategnuti odnosi

M.

Ostavite komentar