Ogromni porast zaraženih: 83 nova slučaja u Sarajevu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ogromni porast zaraženih: 83 nova slučaja u Sarajevu

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirana su 298 uzoraka na prisustvo korona virusa, a Kovid-19 potvrđen je kod 83 osobe, prenijeli su federalni mediji.

“U Kantonu Sarajevo potvrđene su nove 64 pozitivne osobe na KOVID-19, te po jedan slučaj u Visokom i Kaknju. Imali smo 19 retestiranih osoba i svi su pozitivni. Jako loše… “, potvrdila je generalni direktor KCUS-a Sebija Izetbegović za “Radiosarajevo.ba”.

Podsjetimo, juče su u Sarajevu zabilježena 32 slučaja novozarežnih od novog soja korona virusa, a danas se broj uduplao – 64.

U protekla tri dana u Bosni i Hercegovini korona virus je odnio 10 života i sa današnjim rezultatima zarazio 662 osobe, pokazuju podaci Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ukupan broj zaraženih zaključno s jučerašnjim danom do 14 sati u BiH iznosio je 6.981. Od tog broja, u Republici Srpskoj je inficirano 3.204, u FBiH 3.712, a u Brčko distriktu 65 osoba.

Kada su u pitanju smrtni slučajevi, do sada ih je zabilježeno 226, od čega 139 u Republici Srpskoj, 82 u FBiH i pet u Brčkom. U odnosu na podatke od prije četiri dana, odnosno 10. juli, preminulo je deset osoba, od čega devet u FBiH i jedna u Republici Srpskoj.

U Brčkom nije bilo smrtnih slučajeva.

(Radiosarajevo)

Danas objavljeno

Danas je Zagreb prekršio sve mere: Stotine i stotine na sahrani, a distance nigde

M.

RAZORAN ZEMLJOTRES U GRČKOJ: Osetio se u Srbiji, magnituda 6,3

M.

Haos u Mjanmaru: Ima poginulih

M.

Ostavite komentar