U Sarajevu sastanak o suzbijanju širenja virusa korona - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Sarajevu sastanak o suzbijanju širenja virusa korona

Premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić održaće danas u Sarajevu hitan sastanak sa kantonalnim premijerima, predsjedavajućim oba doma Parlamenta FBiH, te čelnicima Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, na kom će se razgovarati o preduzimanju daljih aktivnosti na prevenciji širenja virusa korona.

Sastanku bi trebalo da prisustvuju i čelnici federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite, prenose federalni mediji.

Novalić je u petak, 7. avgusta, održao radni sastanak sa pomoćnikom ministra zdravstva FBiH Goranom Čerkezom, te čelnicima Federalne uprave policije Ensadom Kormanom, Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisom Ajdinovićem i Federalne uprave civilne zaštite Mustafom Kadribegovićem, na kojem su analizirane mjere i aktivnosti koje preduzimaju federalni organi u vezi sa sprečavanjem širenja virusa.

Na sastanku je ocijenjeno da je potrebno zajedničko djelovanje Vlade FBiH sa vladama kantona, a sve kako bi se preduzele nove mjere i aktivnosti s ciljem sprečavanja nastanka bolesti i njenog suzbijanja, te istaknuto da je neophodno pojačati i policijske i inspekcijske mjere nadzora sprovođenja sadašnjih mjera.

Foto: Fena

Danas objavljeno

Zapadni Balkan: Najniže penzije u BiH i Srbiji

M.

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku je veliki blagoslov

M.

Turska protjeruje deset ambasadora: Na “udaru” i izaslanici Amerike, Njemačke i Francuske

M.

Ostavite komentar