U Sarajevu protest zbog smrti djevojčice iz Kaknja - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Sarajevu protest zbog smrti djevojčice iz Kaknja

Ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo okupili u se građani kako bi iskazali protest zbog smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

Sudbina malene Džene rastužila je bh. javnost koja traži odgovore. Žele pronaći krivca i traže adekvatnu kaznu za počinioce.

Organizatori protest kao ciljeve ovog mirnog okupljanja naveli su izražavanje podrške porodici Gadžun od strane građana Sarajeva.

Jedan od ciljeva je informisanje šire javnosti o slučaju smrti dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun putem prisutnih medija na mirnom okupljanju, te dostavljanje liste zahtjeva Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo.

Alen Alić, jedan od organizatora okupljanja, istakao je da su od četiri zahtjeva, dva već ispunjena.

“Mi ćemo insistirati da se i ostali zahtjevi ispune. Ne želimo da vršimo pritisak na rad i ohrabruju nas aktivnosti nadležnih institucija. Smatramo da je dovoljno 15 dana za sprovođenje ovih zahtjeva, nakon toga pozvat ćemo na ponovno okupljanje. Moja obaveza i ovdje prisutnih ljudi je da budemo ovdje danas. Ovo je ubistvo i desilo se u Kantonu Sarajevo. Nema saradnje sa resornim ministarstvom”, kazao je Alić, prenose federalni mediji.

(Agencije Foto:Rasiosarajevo)

Danas objavljeno

Blinken: Zajednički front u slučaju dejstva protiv Ukrajine

M.

Pogledajte koliko traje izolacija za vakcinisane i nevakcinisane osobe

M.

CIN: Pročitajte šta sve od imovine ima Bisera Turković

M.

Ostavite komentar