17. Marta 2020.

U samoizolaciji pet ljekara zbog zaraženog iz Mostara

Big Portal

Svi koji su bili u doticaju s njim, a kako saznajemo među njima i pet ljekara, nalaze se u samoizolaciji.

Zaraženi je bez navođenja gdje je ranije boravio primljen na Odjel za plućne bolesti da bi tek kasnije bio upućen na Odjel za infektivne bolesti.

Kako saznajemo, otac i sin su boravili u Italiji, ali su došli u bolnicu juče sa povišenom temperaturom. Njih je na Plućnom odjelu primio ljekar koji je prema nezvaničnim informacijama njihov rod.

U KBC Mostar zbog svega toga vlada vanredna situacija i provjerava se s kojim je zaraženi sve došao u kontakt.

Kako je kazao potparol Kriznog štaba HNK Pero Pavlović juče su u SKB Mostar primljena dva pacijenta sa šireg područja Mostara – otac i sin, prema njihovom navodu, bez pozitivne epidemiološke anamneze te s respiratornim teškoćama i upalom pluća, koji su potom smješteni na Odjel za plućne bolesti.

“Tokom jutra su u SKB Mostar testirani na koronavirus te je za oca utvrđen pozitivan, a za sina negativan rezultat. Uzorci se šalju na konačnu potvrdu u laboratorij UKCS Sarajevo, koji je određen za referentni laboratorij”, kazao je Pavlović.

Pero Pavlović za Klix.ba kazao da je SKB Mostar posljednjih mjesec i po dana radila pripreme za sve moguće slučajeve do koji može doći te da tu rade vrhunski profesionalci koji znaju kako postupati u različitim okolnostima.

(Klix)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare