U rudniku Breza nastavljena proizvodnja nakon dogovora - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U rudniku Breza nastavljena proizvodnja nakon dogovora

Rudari u Rudniku mrkog uglja Breza nastavili su proizvodnju prema ranijem planu nakon što je Elektroprivreda BiH dogovorila rješenje problema za ovaj rudnik.

Predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika Federacije BiH Sinan Husić rekao je da su rudari u Brezi kontinuirano radili, a da je nakon jučerašnjeg sastanka proizvodnja danas nastavljena po planiranoj dinamici.

On je dodao i da će u Sarajevu danas biti održani sastanci na kojima će biti razmatrana druga šansa za Rudnik mrkog uglja Zenica.

  • Shodno čitavoj situaciji ja ću se danas ponovo sastati s ministrom energetike, rudarstva i industrije FBiH Nerminom Džindićem, a direktor Elektroprivrede BiH Bajazit Јašarević pozvao je na sastanak i direktora rudnika Zenica Nevzeta Vrškića na kojem će se ponovo razgovarati o stanju u zeničkom rudniku – rekao je Husić za portal Kliks.

Јuče je dogovoreno rješenje problema u rudniku Breza u vezi sa kreditnim zaduženjem, dok je rudniku Zenica s jamama Stranjani i Stara jama ostalo pod pitanjem budućnosti i opstanka.

Do sada je u jamama pozlilo sedmorici rudara koji su kolima Hitne pomoći prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Klix.ba

Danas objavljeno

Stoltenberg se neplanirano obraća

M.

Orban: Brisel lagao građane EU u vezi sa sankcijama Rusiji

M.

Uzajamne optužbe za granatiranje kolone civila u Zaporožju

M.

Ostavite komentar