U RS kućna izolacija na prijavljeni broj dana - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U RS kućna izolacija na prijavljeni broj dana

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o dopuni Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti COVID-19 Republičke uprave za inspekcijske poslove u Republici Srpskoj.

Dopuna Zaključka odnosi se na to da, za lice koje prijavi da će boraviti u Republici Srpskoj kraće od 14 dana, republički inspektor donosi rješenje o stavljanju u izolaciju u kućnoj sredini na prijavljeni broj dana, saopštio je Biro za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Lice kojem je doneseno rješenje po ovom osnovu obavezno je da se prijavi nadležnoj higijensko-epidemiološkoj službi u mjestu boravka u roku 24 časa od ulaska u Republiku Srpsku, a nadležnoj komunalnoj policiji prije napuštanja mjesta boravka, dodaje se u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije razmatrao je danas Informaciju o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj i donio Zaključak o prestanku primjene zaključaka, kojim se van snage stavljaju Zaključak o ustupanju prostorija osnovnih i srednjih škola i đačkih domova od 26. marta i Zaključak o obaveznoj policijskoj pratnji lica koja ulaze u Republiku Srpsku od 31. marta.
Obilježavanje istorijskih događaja

Pored toga, Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o obilježavanju istorijskih događaja za vrijeme vanrednog stanja.

“Stradanje pripadnika JNA u Tuzli-Tuzlanska kolona”, biće obilježeno 15. maja 2020.godine, kod Spomen kosturnice na groblju Pučile u Bijeljini, polaganjem vijenca i cvijeća, uz prisustvo minimalnog broja predstavnika institucija Republike Srpske, predstavnika Grada Bijeljina i predstavnika nevladinih organizacija i udruženja od javnog interesa proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (bez prisustva građana), saopšteno je iz Vlade RS.
Donacija Malezije

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o raspodjeli medicinskih maski doniranih od strane Malezije.

Republički štab za vanredne situacije saglasan je sa Informacijom o preraspodjeli medicinskih maski iz donacije Malezije, koju je na osnovu sagledanog stanja i potreba sačinila Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Ponovo uhapšen Srbin Boško Karalić iz Negoslavaca

M.

Korona haos u Hrvatskoj

M.

Milanović za dijalog o BiH sa Vučićem i Erdoganom

M.

Ostavite komentar