7. Augusta 2020.

“U Realu je bila noćna mora, pitao sam se ‘šta uopšte radim ovde?'”

Big Portal

On je 1999. godine kao 20-godišnjak stigao u “kraljevski klub” posle sjajnog proboja na najveću scenu u dresu Arsenala.

Kako je sam ispričao u “Netfliksovom” dokumentarcu pod nazivom “Anelka: Nesporazum”, od početka se prema njemu loše postupalo.

“Nakon moje promocije i konferencije za štampu, otišao sam u garderobu. Stigao sam prvi i izabrao sam mesto, ali igrači su jedan po jedan govorili: ‘Ovo je moje mesto’. To se ponovilo bar 20 puta. Samo sam pomislio: ‘Šta radim ovde? Ovo će biti užasno'”, priča Anelka.

“Ali ono što se dogodilo tog dana bio je tek početak noćne more”, nastavlja Francuz.

“Bilo je toliko puno pritiska. Bio sam u novinama svakog dana i nisam mogao da vodim privatni život. Imaš 20 godina, ali ne možeš ni da hodaš ulicom. Sve što uradim biće napisano i odštampano u novinama sledećeg dana. Ništa nisam mogao da učinim”.

Anelka je uspela da postigne gol protiv Barselone u El Klasiku, ali je novi udarac pretrpeo kada je trener Visente Del Boske došao na klupu.

Anelka je skrajnut u drugi plan, pa je odbio da trenira. Nakon što je kažnjen zbog svog ponašanja, Francuz je na kraju ponovo počeo da trenira, tek da bi otkrio da su njegovi saigrači svi do jednog protiv njega.

“Pomogao sam Realu da osvoji njihovu osmu titulu Lige šampiona, na šta sam ponosan. Ali u stvarnosti sam tamo učinio vrlo malo. Mogao sam da uradim mnogo više, ali nisam dobio priliku”.

“Gledajući unazad, ako želite da igrate za Real Madrid, morate da se žrtvujete, ali bio sam suviše mlad da bih to razumeo. Postoje stvari koje nisam smeo da kažem i učinim. Taj potez je došao veoma rano u mojoj karijeri – zaista prerano, zaista”, ispričao je Anelka.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare