U protestima u Mjanmaru policija ubila demonstranta - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

U protestima u Mjanmaru policija ubila demonstranta

U današnjoj intervenciji policije u Mjanmaru ubijen je jedan demonstrant, a nekoliko ih je teško povređeno javili su svetski mediji, navodeći da je sukob između pripadnika snaga bezbednosti i lučkih radnika trajao više sati.

Agencija Rojters prenosi da je jedan lekar izjavio za sajt Iravadi njuz da se nekoliko ljudi sa protesta žalilo na tegobe izazvane suzavcem i da je jedna osoba ranjena tokom intervencije policije.

Policija je danas u mjanmarskom gradu Mandaleju otvorila vatru i upotrebila suzavac da bi razbila proteste protiv državnog udara, ali još nije poznato da li je koristila bojevu municiju ili gumene metke, prenosi Rojters na osnovu navoda i video-snimaka lokalnog medija.

Devojka koju je policija u Mjanmaru upucala u glavu prošle nedelje, pokušavajući da rastera demonstrante, juče je preminula, rekao je njen brat.

Protesti zbog puča u Mjanmaru se ne smiruju, demonstranti su izašli na ulice i danas u velikom broju gradova, a među njima su pripadnici etničkih manjina, pisci, pesnici i radnici koji su jedinstveni u zahtevu okončanja vojne vladavine i puštanja državne savetnice Aung San Su Ći i drugih civilnih lidera iz pritvora, navodi agencija.

Vojska je preuzela vlast 1. februara, i uhapsila predsednicu najveće partije i dobitnicu Nobelove nagrade za mir Aung San Su Ći.

Danas objavljeno

SZO: Pandemija će nepotrebnno trajati godinu dana duže

M.

Podvrsta delta soja virusa korona registrovana u Rusiji

M.

U Austriji se širi novi delta soj

M.

Ostavite komentar