U prodaji PARFEM koji MIRIŠE na SVEMIR - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

U prodaji PARFEM koji MIRIŠE na SVEMIR

Sigurno je barem neki su se zapitali nekada kako miriše svemir? Na ovo pitanje odgovor mogu dati astronauti ali i novi parfem “Eau de Space” koji se nedavno pojavio u prodaji na tržištu parfema…

Novi parfem “Eau de Space”, kako tvrdi njegov autor hemičar Stiv Pirs, proizveden je da bi nam doneo miris svemira na zemlju.

Pirs je i osnivač kompanije “Omega Ingredients” koja je specijalizovana za proizvodnju “najkvalitetnijih prirodnih ukusa za industriju hrane i pića“, kako se navodi na web stranici ove kompanije.

Ideja da se stvori miris svemira potekla je od NASA-e, koja je 2008. godine i angažovala Pirsa da ga proizvede kako bi pomogao astronautima u obuci pre lansiranja u orbitu. Hemičaru je bilo potrebno četiri godine da ga proizvede.

U razgovoru za CNN, astronautkinja Pegi Vajtson, koja je boravila na Međunarodnoj svemirskoj stanici, je objasnila da joj svemir miriše pomalo na pušku, odmah pošto je iz nje ispaljen hitac.(nešto slično barutu)

“Čini mi se da ima neki miris skoro gorkog ukusa, pored toga što miriše na dim i paljevinu“, opisala je astronaut Pagi Vajtson.

Rukovodilac proizvodnje parfema “Eau de Space”, Met Ričmond, kaže da su se astronauti dosta mučili da tačno opišu kako im miriše svemir. Po njima, bila bi to mešavina baruta, prepečenog odreska, maline i ruma.

Navodno, glavni cilj kompanije je bio da ovim parfemom probude kod mladih interesovanje za studiranje prirodnih i inženjerskih nauka, jer se nadaju da će parfem podstaći debatu među roditeljima, nastavnicima i naučnicima što će zainteresovati mlade.

Ričmond je otkrio i da je u pripremi novi miris koji će se zvati Miris Meseca (“Smell of the Moon”), koji će, verovatno, biti priprema za naredno američko osvajanje Meseca.

zanimljivostidana

Danas objavljeno

Dan kada je ubijen Lenon: Smrt za vječni život u teoriji zavjere

Zeljka

Milijarder i kolekcionar Majkl Stajnhart mora da vrati antikvitete vrijedne 70 miliona dolara

Zeljka

Dženifer Lorens o povratku na crveni tepih: “Mislim da sam se smučila svima”

Zeljka

Ostavite komentar