U pripremi okvir za pokretanje firmi u Republici Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U pripremi okvir za pokretanje firmi u Republici Srpskoj

S prvom najavom predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića o ublažavanju restriktivnih mjera koje su uvedene zbog pojave COVID–a 19, u Privrednoj komori RS sastavljaju okvir po kome bi trebalo da se počne sa otključavanjem ekonomije u Srpskoj.

Iako je skoro sva privreda stala sredinom marta, zahtjev Privredne komore RS za otvaranje prodavnica bijele tehnike te rastrećenje u nabavci građevinskog materijala, koji je i bio prihvaćen, prvi je korak ka ublažavanju mjera.

“Sada slijede ostale djelatnosti, u skladu sa preporukama stručnjaka”, poručuju iz Privredne komore RS.

Iz Unije udruženja polodavaca RS kažu da bi u maju trebalo dopustiti duži rad trgovačkim radnjama, te otvoriti i sve ostale radnje.

“Saloni namještaja su zatvoreni, priprema hrane u trgovačkim radnjama su zatvoreni. Sve to može raditi s poštovanjem fizičke distance i uz nošenje zaštitne opreme”, poručuje Saša Trivić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS.

Iz Vlade Srpske kažu da će poslednje na red svakako doći ukidanje zabrane okupljanja na javnim mjestima, a to podrazumijeva i rad ugostiteljskih objekata.

“Naravno da sve razmatramo, tako da će možda biti i ublažavanja mjera po djelatnostima, ali naravno to neće biti kao prije uvođenja mjera”, kazao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

BN TV

Danas objavljeno

“Republika Srpska ne odustaje od toga da se neposredno bira član Predsjedništva BiH”

M.

U Skupštinu CG stigla inicijativa za smjenu Bečića

M.

Blinken: SAD će dati pisani odgovor Rusiji u vezi sa bezbjednošću

M.

Ostavite komentar